Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel LINK Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

Tuesday, February 5, 2013

Novel Menjadi Drama di TV

Views
Holla everyone J . Rasa macam dah lame la pulak tak update blog kesayangan ni. Wanie just nak share ape yang wanie rasa sekarang ini. Bukan apa, sekarang ni musim orang buat drama ikut novel la pulak. Kebanyakan novel yang diorang buat drama tu Wanie dah pernah baca novel diorang tuh.



Mula-mula dulu layan drama ‘Gemersik Kalbu’. Memang happening sebab jalan cerita dia ada la sama jugak dalam novel tu. Dalam novel lagi la sangat sweeeeetttt taw! J



Lepas tu pulak keluar drama ‘Bicara Hati’. Unfortunately, drama tu tak dapat sambutan di hati Wanie. Bukan apa, maybe sebab jalan cerita dia xberapa nak menyeronokkan. Dalam novel lagi la syok dan sangat menarik kottt… Happening gilerr. Bukan apa, Wanie ni kaki novel. Suka sangat baca novel.



Tak lama lepas tu, keluar pulak drama 'Adam dan Hawa'. Masa mula-mula keluar iklan tu, excited nak tengok cerita tu sebabnya pelakon dia si handsome Aaron Aziz tu. Rasanya semua orang nak tengok kot. Betul tak??? J

Masa drama Adam Hawa dipertotonkan dekat tv, Wanie bukan ada dekat rumah pun. Masa tu tengah study dekat Melaka. So, kena la selalu download cerita Adam Hawa tu. Kalau Wanie xdownload, mesti ada hati-hati yg frust. Sebabnya mereka tak sabar nak tengok drama Adam Hawa tu. So, sekarang ni drama Adam Hawa tu dah habis.



Sekarang ni pulak minggu akhir tayangan drama 'Setia Hujung Nyawa'. Wanie kan tengah study dekat Melaka so Wanie memang tak tahu sangat pasal drama ni. Wanie tengok ramai sangat yang update status dekat BB cakap pasal drama ni. Wanie searh kat internet and baca synopsis dia and it sounds interesting. Then satu hari tu Wanie keluar and Wanie beli novel dia.

Bila Wanie dah habis final exam, kat rumah Wanie download cerita Setia Hujung Nyawa tu. Wanie xkan tengok kat tv kalau Wanie xstart tengok dari episode 1. Sekejap aje dah khatam cerita tu and now dah tengok kat tv. Tak sabar nak tunggu kesudahannya walaupun dah habis bace novel. Drama Setia Hujung Nyawa ni sangat best!!! I love it ! J



Dekat Astro Mustika xsilap tengah tayangkan drama Sehangat Asmara’. Novel Sehangat Asmara ni sangat best dan kalau boleh korang jangan lupa tengok drama ni. Kat rumah Wanie tak langgan Astro Mustika, so Wanie download aje dekat internet. So have fun!!! J

1 comment:

  1. bagi ckj novel yang jadi drama lagi best ceritanyer...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Terima kasih kerana sudi membaca post saya.
Kalau rajin, sila tinggalkan komen anda di sini.